Installatie

Wij installeren jouw thuisbatterij in 3 stappen

Interessant zo'n thuisbatterij, maar wat wordt er eigenlijk in je huis geïnstalleerd? In essentie bestaat de installatie van een thuisbatterij uit drie delen: het plaatsen van de batterij, het installeren van de omvormer die de alles-in-één thuisbatterij compleet maakt en de laatste stap, de aansluiting in de meterkast.

1. Alles-in-één thuisbatterij

Het opslaan van zonne-energie wordt mogelijk gemaakt door de thuisbatterij. Met een opslagcapaciteit variërend van 5 tot 30 kWh is er een indrukwekkende hoeveelheid beschikbaar om je rendement te verbeteren. De thuisbatterij wordt vaak geïnstalleerd op de zolder, in de bijkeuken, garage of in een afzonderlijk bijgebouw.

2. Omvormer

Ontmoet de omvormer, het centrale element van je thuisbatterij. Omdat je thuisbatterij op gelijkstroom werkt en ons elektriciteitsnet op wisselstroom, neemt de omvormer deze uitdaging aan en zorgt ervoor dat de spanning vloeiend wordt omgezet. Het laadvermogen, uitgedrukt in kilowatt, bepaalt de snelheid waarmee je omvormer elektriciteit kan omzetten. Onze thuisbatterij scoort hier hoog met een krachtige capaciteit van 6 tot 18 kW, voor zowel laden als ontladen, zodat je altijd efficiënt en snel van energie wordt voorzien.

3. Aansluiten aan de meterkast

Vanaf de omvormer wordt een stroomkabel gebruikt om je thuisbatterij met de meterkast te verbinden. Om optimaal te profiteren van de krachtige werking en het vermogen van de omvormer, is een geschikte groepenkast en een juiste hoofdaansluiting essentieel. Afhankelijk van de capaciteit van je thuisbatterij, is een 1 of 3-fasen aansluiting is noodzakelijk om de thuisbatterij volledig te benutten. Indien nodig kunnen wij de meterkast uitbreiden, mocht deze niet geschikt zijn voor je thuisbatterij.